Montaña Colorada

Natuurmonument

Montaña Colorada is een koepelvormige berg van enorm landschappelijk en geologisch belang. Je vindt er reeks vulkanische formaties bedekt door een vegetatie die opvalt door haar schoonheid en contrasten. De voornaamste hiervan zijn natuurmonument Montaña de las Mesas, Montaña Colorada en Montaña Rica.

De oudste krater is die van Lomo Simón. Hij is zo'n 500.000 jaar oud. Door de erosie is hij helemaal kaal geworden. Dit gebied is rijk aan vegetatie, waaronder de Canarische den, zonneroosjes en aspergeplanten. De schichtige ransuil en de sperwer zijn enkele van de weinige dieren die hier leven, naast de typische dennenbosinsecten.

Gemeente: Granadilla de Abona

Oppervlakte: 515,3 hectare

Hoe kom je er?

Je komt er via Granadilla de Abona of via Vilaflor. Als je via het centrum van Granadilla de Abona gaat, moet je de weg Camino Cruz de San Antonio nemen of doorrijden tot aan Cruz de Tea. Deze weg gaat over in de Camino del Buen Viaje en loopt door het noordoostelijke deel van het natuurmonument. Een andere mogelijkheid is om bij Cruz de Tea de weg Camino de La Cumbrita te nemen om bij de TF-21 te komen, die langs het zuidwestelijke deel van het beschermde natuurgebied loopt.

Als je het centrum van Vilaflor uitrijdt, moet je de TF-21 nemen en afdalen tot aan Montaña Colorada. Op ongeveer 3 km van het centrum zie je het natuurmonument verschijnen.