SL-TF 151.3 Ruigómez - Lomo Molino

Technische informatie

Routebeschrijving

Een wandeling met geweldig uitzicht over het gemeentegebied: van Isla Baja tot de Teide. Als de weersomstandigheden het toelaten, genieten we langs de route van een fantastisch uitzicht over Isla Baja, het historisch centrum van El Tanque en El Tanque Alto en omgeving én over de majestueuze vulkaantop van de Teide. Plaatsen die in 1883 ook werden bezocht door de Engels reizigster Olivia Stone: "We stoppen opnieuw om uit te rusten boven het dorpje Tanque Bajo. Onder ons strekt zich de vruchtbare vallei of vlakte van La Caleta uit, die doorloopt tot Buenavista. We vertrekken daar en laten de zee en de kust achter ons, om een pad te volgen tussen ommuurde akkers om aan te komen om 4 uur in de namiddag in El Tanque, op 1.850 voet boven zeeniveau. Omdat dit de enige plek was waar onze mannen proviand konden krijgen, zijn we er gestopt om iets te eten." Het dorpje Ruigómez draaide voornamelijk om de landbouw, en vandaar dat het dorpsfeest er is gewijd aan beschermheilige van de boeren en schutspatroon van het dorp, de Heilige Isidorus. Het feest valt in het derde weekend van mei. Vanaf het Plaza de la Iglesia lopen we, nadat we het zebrapad hebben overgestoken, ongeveer 300 meter zuidwestwaarts over de stoep van Avenida Oriente en steken we opnieuw voorzichtig over om de Camino de la Encrucijada te nemen. Na nog eens 300 m over de veldweg, slaan we noordwaarts af over een onverharde weg die tussen akkervelden door naar Galería El Cubo gaat. De weg loopt parallel aan de Barranco de Las Lajas, langs de vruchtbare gronden van Antón Martín, waar we beginnen aan een forse afdaling in noordoostelijke richting naar Los Donis. We lopen nog zo’n 200 meter door de Calle La Asomada en slaan linksaf over een pad dat omhoog gaat naar de Lomo de Los Loros, met de inmiddels in onbruik geraakte, oude bron Fuente de Las Llaves. Vanaf dit punt genieten we gedurende een lange afdaling richting Mirador de Lomo Molino van het mooiste uitzicht op de stad, omlijst door de Atlantische Oceaan en de majestueuze Teide op de achtergrond.

Hoogteprofiel

Altimetría SL-TF 151.3 Ruigómez - Lomo Molino 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 19º
El Tanque. Light, fine but steady rain will fall all Friday long. In the evening, mostly cloudy skies. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.