SL-TF 218 Roque del Conde

Technische informatie

Routebeschrijving

De route van Roque del Conde gaat over een boerenpad dat toegang verschafte tot de akkerlanden op de berghellingen en vlakke stukken van de Roque. Het belangrijkste gewas was duidelijk het graan, wat nog goed te zien is aan de talloze terrassen, de boerenwoningen en de dorsvloeren. De weg heeft nog veel van het originele plaveisel, vooral ter hoogte van het ravijn Barranco del Rey. We zien hier ook heel goed hoe de Roque en de bergmassieven van Anaga en Teno de drie assen vormen, waarlangs miljoenen jaren geleden het eiland Tenerife ontstaan is. De route begint in Arona, op het Plaza de Cristo de la Salud, vanwaar we richting Barrio de Vento gaan over de provinciale weg TF-511, vanwaar we ongeveer 200 meter voor kilometerpunt 3, linksaf naar boven gaan over de Camino de Vento. We volgen het onverharde pad, dat na ongeveer 30 meter overgaat in een smal voetpaadje, dat de kloven Barranco de Las Arenas en Barranco de El Ancón oversteekt. Het traject gaat verder tot aan het zeer steile en diepe ravijn Barranco del Rey, precies op de grens tussen de gemeenten Arona en Adeje. Precies bij de toegang tot deze laatste kloof zigzagt de route omlaag over een smal paadje, waarvan het oorspronkelijke plaveisel nog in goede staat is. Na het oversteken van de kloof houdt het plaveisel op en openbaren zich de eerste fantastische vergezichten over de kusten van Granadilla, San Miguel en Arona. Al snel komen we opnieuw op een geplaveid stuk van het pad, dat nu breder wordt en tussen stenen muren en landbouwterrassen verder omhoog voert. Daarna beginnen plaveisel, terrassen en muren te verdwijnen en gaat de route verder over een smal en steil oplopend pad naar de top (Roque del Conde), met de kenmerkende vorm van een tafelberg.

Hoogteprofiel

SL-TF 218 Roque del Conde 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: SL-TF 218 Roque del Conde

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 10º
Arona. There will be not a cloud in the sky all Tuesday long. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.