Malpaís de Güímar 3

Technische informatie

 • Beginpunt: Avenida Marítima (El Socorro, Güímar)
 • Eindpunt: Malpaís de Güímar 1, km 3,8
 • Status goedkeuring: Niet gekeurd
 • Moeilijkheidsgraad: Laag
 • Soort route: Van A naar B
 • Afstand: 1,87 km
 • Duur: 45 min.
 • Hoogste punt: 21 m
 • Laagste punt: 0 m
 • Totale stijging in hoogtemeters: 36,4 m
 • Totale afdaling in hoogtemeters: 25,4 m
 • Aansluiting op andere paden:
 • Natuurbeschermingsgebieden:
 • Toegangspas vereist: Nee

Routebeschrijving

Dit pad maakt het mogelijk om de route van Malpaís de Güimar 1 te beginnen en eindigen bij Socorro. Malpaís de Güímar is een bijzonder natuurreservaat dat van grote ecologisch waarde is en dat sinds 1987 een beschermde status heeft. Het betreft een uniek vulkaanlandschap dat zich uitstrekt van Montaña Grande tot aan de kust. Dankzij het milde klimaat treffen we in dit gebied een grote rijkdom aan endemische planten- en boomsoorten aan. Er zijn hier talloze velden van Canarische en andere varianten van de wolfsmelk. Aan de kust overheersen latuw en een endemische lamsoor (Limonium pectinatum), Spaanse stekelbrem en ‘cerrillos’, (Hyparrhenia hirta) op de zandbodems en meer dan 60 korstmossen, verspreid over de hele streek van Malpaís. Het landschap van Malpaís wordt doorkruist door een grote hoeveelheid vulkanische lavatunnels en grotten. De meest spectaculaire grot is de Cueva Honda of Cueva de los Burros, die meer dan 100 meter lang is en hier en daar tot 5 meter hoog. Voor een kennismaking met Malpaís is er niets beters dan de wandelpaden en uitkijkpunten. Lavatongen en wolfsmelk domineren hier het landschap. Ontdek de streek wandelend in je eigen tempo.

Hoogteprofiel

Altimetría Malpaís de Güímar 3 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 26º
Minimum: 17º
Güímar. Calm weather all Monday long. In the evening, clear skies. Temperatures will remain unchanged.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.