Arona 1 - Circulaire route Casas de Altavista

Technische informatie

Routebeschrijving

De route begint op het Plaza del Cristo de la Salud in de dorpskern van Arona waar ook de kerk van San Antonio Abad en het stadhuis te vinden zijn. We gaan verder door de Calle Calvario en nemen, direct na het voetbalveld, een pad aan de linkerkant, goeddeels langs een ‘acequia’ of irrigatiekanaal, naar een geasfalteerde straat, de Camino de Las Hoyas, die we rechtsaf inslaan. We volgen deze straat totdat deze afbuigt naar rechts en nemen daar rechtdoor een onverharde weg omhoog. Deze voert opnieuw naar een geasfalteerde straat, die behoort tot de buurtschap Casas de Altavista. We nemen deze straat naar links en lopen door naar de kruising met de Calle San Antonio. Vanaf hier gaat het weer omlaag, terug naar het Plaza del Cristo.

Hoogteprofiel

Altimetría Arona 1 - Camino Circular Casas de Altavista 

Check voor de zekerheid van tevoren wat de staat is van het pad.

De verantwoordelijke beheerder van de route zal waarschuwen wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

 • Beheerder: Chasna - Isora
 • Informatie van de beheerder: Arona 1 - Circulaire route Casas de Altavista

logo-fress.pngBel bij nood alarmnummer 112.
Download FRESS 112. Beschikbaar voor iOS en Android

Het weer vandaag
Maximum: 24º
Minimum: 10º
Arona. There will be not a cloud in the sky all Tuesday long. Mild temperature dropping.
Onthoud: Preventie, informatie en kennis zijn belangrijk in het voorkomen van grote fouten.
lees meer lees minder
 1. Wandel altijd in gezelschap van iemand en alleen over de gemarkeerde paden en respecteer het leven, de privacy en de eigendommen van de inwoners van dit gebied.
 2. Als je niet te veel lawaai maakt krijg je veel meer mee van het leven in de natuur.
 3. Laat geen afval achter, ook geen organisch afval. je draagt zo bij aan het in stand houden van de schoonheid van het gebied en voorkomt vervuiling. Pas op met sigarettenpeuken.
 4. Het verzamelen van planten, dieren of andere voorwerpen uit het milieu kan leiden tot het verlies van onvervangbare elementen.
 5. Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze beschermde natuurgebieden zullen je dankbaar zijn als je eventuele incidenten, die je onderweg hebt gezien, bij ze meldt.. Hiervoor kuntje je wenden tot:

  Área de Medio Ambiente del Cabildo Insular de Tenerife

 6. Wij herinneren je eraan dat de natuur op dit eiland net zo bijzonder als onvoorspelbaar is. Probeer hier dan ook op een verantwoordelijke en voorzichtige manier mee om te gaan; Wees voorzichtig in natuurgebieden en vergeet niet dat het risico op ongevallen altijd aanwezig is.
 7. Respecteer waarschuwingen.
 8. Raadpleeg de weersvoorspellingen , zodat je onderweg niet verrast wordt door slechte weersomstandigheden.
 9. Draag kleding en schoenen die geschikt zijn om te wandelen en vergeet niet je mobiele telefoon in je rugzak te stoppen. Neem verder zonnebrandcrème mee, een hoed, een jas, regenjas, voldoende water en voedsel.
 10. Informeer je familie of vrienden over de route die je gaat doen en houd rekening met de uren daglicht die je nodig hebt voor je wandeltocht.