Quirino Awards voor de Ibero-Amerikaanse Animatie 2023

11 mei 2023
13 mei 2023

De nieuwe editie van de Quirino Awards vindt in San Cristóbal de la Laguna plaats. Er zijn uit tien landen 21 werken in verschillende categorieën ingestuurd, die alle meedingen naar een onderscheiding. Doelstelling is het stimuleren en onder de aandacht brengen van de animatie in de Ibero-Amerikaanse regio. Er zijn prijzen in negen categorieën: speelfilm, serie, korte film, korte schoolfilm, animaties in opdracht, videogame animaties, visuele ontwikkeling, animatieontwerp, geluidsontwerp en originele muziek.

Portugal, Argentinië en Spanje voeren de finalistenlijst aan. Colombia en Uruguay hebben elk twee kandidaten, terwijl Brazilië, Chili en Peru ieder één nominatie hebben.

Het programma omvat de zesde editie van het Forum voor coproductie en Business van de Ibero-Amerikaanse animatie opgericht ter stimulering van de ontwikkeling, coproductie en onderlinge vertoning van animatieprojecten en -werken uit Zuid-Amerika, Spanje en Portugal. Een forum dat een solide ontmoetingsplaats is geworden voor animatieprofessionals in de Ibero-Amerikaanse regio.

 

Adres
Quirino Awards voor de Ibero-Amerikaanse Animatie 2023
San Cristóbal de La Laguna