Internationaal Carnaval Puerto de la Cruz 2020

07 februari 2020
01 maart 2020

Zoals elk jaar viert Puerto de la Cruz carnaval. Het feest speelt zich op straat af van 7 februari t/m 1 maart. Het internationale carnaval van Puerto de la Cruz is heel populair op het eiland. Dit jaar is het thema de wereld van de musicals die in het collectieve geheugen van film- en muziekliefhebbers gegrift staan.

Natuurlijk zijn er ook de gebruikelijke activiteiten zoals de Begrafenis van de Sardina, op 26 februari, aswoensdag en op 29 februari het Gala van de Verkiezing van de Koningin van het Carnaval, met talloze groepen toeschouwers, praalwagens, verklede mensen, straatorkesten enz.

Van 9 t/m 15 februari worden de 18de editie van het straatorkestenconcours van het Noorden en de elfde editie van het straatorkestenconcours van het Noorden voor de jeugd gehouden. Op 16 februari vindt het Gala van de verkiezing van de kindertroon plaats. Verder wordt onder andere op 22 februari het straatcarnaval ingeluid met de eerste optocht (Cabalgata Anunciadora) en op 23 februari zijn de wedstrijden voor het mooiste masker en het Carnaval overdag.

  • Wanneer: Van 7 februari tot en met 1 maart
  • Waar: Puerto de la Cruz

 

Adres
Internationaal Carnaval Puerto de la Cruz 2020
Puerto de la Cruz