Culturele Agenda Tenerife

24 april 2020
31 december 2020

Tenerife biedt een reeks virtuele evenementen en activiteiten aan, die u helpen om de situatie waarin we ons nu bevinden, zo aangenaam mogelijk door te komen. Met het uitgebreide culturele aanbod, waaronder toerisme, tentoonstellingen, muziek, theater en sport, hebt u altijd wat te doen terwijl u toch thuis kunt blijven.

Virtuele rondleiding Tenerife - bezoek Tenerife in 360º

​​U kunt Tenerife bezoeken en via de 360º-beelden meer te weten komen over karakteristieke plaatsen zoals het Nationaal Park El Teide. Een online bezoek aan de top van de Teide is zonder meer een aanrader. Als u nog nooit naar het hoogste punt van Spanje bent geklommen, dan is dit een schitterende kans, want met Google Street View kunt u er via uw eigen route komen.

En als u zich afvraagt hoe Tenerife er vanuit de lucht uitziet, dan kunt u in alle rust het eiland van boven af bewonderen. Een unieke ervaring met 360º-beelden die een beeld geven van de plek op Tenerife die u selecteert.

Culturele museumideeën

Vanuit uw huis kunt u de musea van het eiland bezoeken. Via Musea van Tenerife kunt u een virtueel bezoek brengen aan het Natuur- en Archeologiemuseum (MUNA) en de tentoonstellingen die het herbergt, bekijken.

Als onderdeel van het programma Bekijk de collecties, brengt het Archeologiemuseum van Tenerife de tentoonstelling Mummie van een kind onder de aandacht. In deze tentoonstelling kunt u een mummie zien uit de periode 1264 v.C. - 1401 v.C. De tentoonstelling Een mummie uit het zuidoosten van Tenerife laat een incomplete mummie zien van een man van 1,71m lang, die op 20-24 jarige leeftijd overleden is.

Het Museum van Natuurwetenschappen MUNA biedt een nieuwe reeks digitale content onder de naam Versleutelde Wetenschap. Dit project omvat korte verhalen met puzzels en raadsels die interactief opgelost moeten worden via internet en de sociale media. En dat is nog niet alles. Want voor liefhebbers van astronomie biedt het Museum van Wetenschap en Kosmos (MCC) Astronomie vanaf het balkon. Hiermee opent u een venster naar de hemel, zodat u vanuit huis de komende waarneembare astronomische verschijnselen gewoon met het blote oog of met een verrekijker kunt waarnemen.

Natuurlijk heeft het museum ook wat voor de kleintjes bedacht. Zij kunnen deelnemen aan de kinderactiviteit walvisachtige-waanzin. Alle walvisachtigen komen aan bod en het is de bedoeling om een zo bijzonder mogelijke walvisachtige te ontwerpen. Met hun grenzeloze creativiteit kunnen kinderen een grappige nieuwe soort tekenen en inkleuren en die mailen naar comunicacion@museosdetenerife.org. De tekeningen worden later op de sociale media van het museum gepost.

Virtuele concerten door het Symfonieorkest van Tenerife

Natuurlijk mag ook muziek niet ontbreken in ons aanbod. Het Symfonieorkest van Tenerife biedt haar fans nu virtuele concerten. Zo treden de musici van het orkest op in programma's als Emoties uit de huiskamer.

Het is een zeer gevarieerd programma dat inspeelt op diverse smaken. Ook zijn er online verteluurtjes voor kinderen en muzikale uitdagingen via de sociale media Twitter, Facebook en Instagram.

Het eerste optreden voor publiek vond op 3 april jl. plaats met een vertolking van werken van Tsjaikovski, Séverac en Ludwig van Beethoven. Dit optreden was vooraf door de musici opgenomen vanuit hun plaats van opsluiting. De derde virtuele uitvoering, met viool, contrabas, trombone en tuba, staat gepand voor 30 april. Dit programma omvat onder andere de uitvoering van het stuk Arrorró, een populair lied van Canarische oorsprong.

Online theatervoorstellingen

Voor liefhebbers van drama en theater biedt het Guimerá Theater een reeks online voorstellingen. Zo hervat het theater haar activiteiten met gratis werken waarvan u thuis via internet kunt genieten. Dit initiatief, met podiumkunsten en gezelschappen van de Canarische Eilanden, is opgezet om de culturele sector van de eilanden te steunen.

Onder de titel Salón Guimerá (Huiskamer Guimerá) biedt dit culturele project via internet en de sociale media voorstellingen met alle podiumkunsten. Het eerste stuk dat online bekeken kan worden, is de komedie Eurípides no me Sofocles que te esquilo. Een werk van Armando Jerez, uitgevoerd door het Timaginas Theatergezelschap, met rollen voor María Rodríguez, Armando Jerez, Andreas Trujillo, Ricardo Trujillo en Cristian Beltrán.

De vele theaterstukken die hierna te bekijken zijn, zullen via de website van het theater en de sociale media aangekondigd worden.

Thuis sporten

Een goede manier om de situatie draaglijker te maken, is sporten via Simulator I. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Toerisme Tenerife. Het biedt sinds enkele maanden meer dan tien routes over het eiland.

Het bedrijf Bkool is wereldwijd een van de pioniers op het gebied van de ontwikkeling en commercialisering van binnensportfaciliteiten, zoals de zeer realistische Indoor Fietssimulator. Speciale vermelding verdienen de volgende vier routes: La Laguna – El Teide (Portillo bajo); Santa Cruz – San Andrés – Pico del Inglés; Garachico – Buenavista – Masca en Granadilla – El Parador del Teide. Twee routes starten in het noordoosten van Tenerife, een vanuit Isla Baja en een vanuit het zuiden. 

U hebt naast uw eigen fiets een interactieve fietstrainer nodig. Daarmee worden bijvoorbeeld rijwind, heuvels en wind gesimuleerd. Het trainen wordt extra realistisch gemaakt door de video's van 3D landschappen en de mogelijkheid om connecties te maken met andere gebruikers, om het tegen elkaar op te nemen.

Er is ook een real time landkaart beschikbaar, zodat u de positie van andere deelnemers op elk moment kunt volgen. Om het trainen nog realistischer te maken en voor extra motivatie tijdens het trainen te zorgen, biedt Bkool een animatie met virtuele volgers.​