Optocht van de Drie Koningen De Drie Wijzen uit het Oosten 2024

05 januari 2024
05 januari 2024

Traditiegetrouw vindt op 5 januari in veel plaatsen op Tenerife een Driekoningenoptocht plaats. Een wereldwijd unieke traditie waarbij de Drie Koningen in een spectaculaire optocht door de straten trekken. Heel bijzonder zijn de optochten in Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz en La Orotava. Deze traditie omvat daarnaast talrijke activiteiten voor iedereen, zoals het samen drinken van chocolademelk, allerlei markten en shows.

In de ochtend van Driekoningen zijn er cadeautjes voor de kinderen die het hele jaar lief zijn geweest en voor de kinderen die dat niet waren is er steenkool. In de middag van 5 januari trekken de drie koningen door de straten en ze verspreiden blijde verwachtingen. In de nacht van 5 op 6 januari gaan ze overal de huizen binnen om wat achter te laten.

Diensten

Datum: 5 januari

Waar: Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, La Orotava, San Cristóbal de la Laguna, San Miguel de Abona, El Sauzal, Tacoronte, enz.

Aanvangstijd: zie programma per plaats

Toegangsprijs: gratis toegang

Voor meer informatie: https://fiestasdesantacruz.com/programa-navidad-2023-2024/

Adres
Optocht van de Drie Koningen De Drie Wijzen uit het Oosten 2024
Varios municipios (Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, La Orotava, San Cristóbal de La Laguna, San Miguel de Abona, El Sauzal, Tacoronte, etc)