Negenendertigste Internationaal Muziekfestival van de Canarische Eilanden

12 januari 2023
12 februari 2023

Al bijna veertig jaar wordt in de winter het Internationaal Muziekfestival van de Canarische Eilanden (FIMC) gevierd. Tijdens de negenendertigste editie in 2023 treden er meerdere groepen en musici voor de eerste keer op. Daarnaast is er een Parallelfestival met een gevarieerd, aanvullend programma in diverse concertzalen.

Dit jaar worden er veel nieuwe werken ten gehore gebracht. Bijna de helft van het repertoire is nieuw voor het FIMC. Heel bijzonder is de komst naar de Canarische Eilanden van het Symfonieorkest van Kiev, dat in dit voor de musici zo moeilijke jaar met een zeer speciaal programma komt.

Andere bekende groepen zijn het Filharmonisch Orkest van de BBC, het Symfonieorkest van Bamberg, het Maggio Musicale Fiorentino, het Europees Kamerorkest en het Kamerorkest van Schotland. Van de Canarische Eilanden treden het Symfonieorkest van Tenerife en het Filharmonisch Orkest van Gran Canaria op. De muzikale leiding is van Ton Koopman en Andrés Orozco-Estrada. De wereldbekende pianist Daniil Trifonov is voor het eerst in het FIMC te zien.